Neodolateľný jablkový koláč za 30 minút! Zamilujete si ho!

Zloženie
  • 200 g masti
  • 500 g múky
  • štipka soli
  • 200 g cukru
  • 1 vajce
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 1 vrecúško prášku na pečenie
Plnka
  • 4 lyžice hrozienok
  • 6 veľkých jabĺk
  • 1,2 l mlieka
  • 3 sáčky vanilkového pudingového prášku
  • 9 lyžíc cukru
Príprava
  1. Zmiešajte múku a masť, potom pridajte ďalšie prísady a cesto riadne prepracujte. Ak je tuhé, alebo nedrží, pridajte o trochu viac kyslej smotany. Akonáhle je hotové, zabaľte cesto do fólie a odložte ho na hodinu do chladničky.
  2. Cesto rozdeľte na dve časti a jednu z nich vyvaľkajte na plech. Posypte ho hrozienkami a pridajte olúpané a nakrájané jablká.
  3. Puding uvarte v mlieku s cukrom obvyklým spôsobom a za tepla ho nalejte na jablká. Druhú časť cesta vyvaľkajte a potom nakrájajte na podlhovasté prúžky. Tie naskladajte na puding do tvaru mriežky. Pečte v rúre o 180 stupňoch asi 35 minút. Nechajte mierne vychladnúť, posypte práškovým cukrom a nakrájajte.

Prajeme dobrú chuť!👌😋👩‍🍳

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*