Neodolateľný koláč s vlašskými orechami a jemným krémom: Bezlepkový!

Ingrediencie pre 10 osôb:
Cesto:
  • 4 vajcia
  • 5 lyžíc cukru
  • 8 mletých vlašských orechov
Krém:
  • 2 kusy vanilkového pudingu
  • 500 ml mlieka
  • 125 g masla izbovej teploty
  • 500 ml sladkej smotany na šľahanie

Príprava:
  1. Cesto: Zvlášť vyšľaháme bielka na sneh. Žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme bielky a mleté ​​orechy. Všetko miešame, kým sa hmota dobre nespojí. Hmotu vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 C. asi 20 minút.
  2. Plnka: Pudingy uvaríme s mliekom, vychladíme, pridáme zmäknuté maslo a rozotrieme na kôrku. Smotanu na šľahanie vyšľaháme a natrieme. Ozdobíme mletými orechmi alebo strúhanou čokoládou.
Zdieľajte tento rýchly a jednoduchý recept aj so svojimi známymi na Facebooku :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*