Potrebujeme:
- približne 300 g okrúhlych piškót
- 3 čajové lyžičky instantnej kávy
- 3/4 šálky horúcej vody (1 šálka = 250 ml)
- 1/4 pohára mlieka
Prísady na náplň:
- 1kg vanilkového tvarohu
- 2 čajové lyžičky instantnej kávy Cappuccino
- 2,5 polievkovej lyžice želatíny
- 1/3 šálky horúcej vody
- 1 pohár šľahačky 30%
Okrem toho:
- Kakao na posypanie
- Formu na pečenie s priemerom 25 cm
Postup:
- Do želatíny som naliala horúcu vodu, dôkladne premiešala a nechala vychladnúť (poznámka: voda by mala byť horúca, ale nie vriaca. V opačnom prípade želatína stratí svoje želírovacie vlastnosti).
- Pripravila som si kávu na namáčanie piškót: Kávu zalejte horúcou vodou, pridajte mlieko a všetko spolu premiešajte. Ak chcete, môžete kávu osladiť.
- Potom som sa vrátila k príprave krému: Do vanilkového tvarohu som pridala kávu, pridala želatínu a všetko spolu vymiešala. Potom som pridala vyšľahanú šľahačku a premiešala stierkou.
- Namočte piškóty do kávy a mlieka a položte ich na dno tortovej formy, zalejte ich kávovou zmesou a opäť na ne položte piškóty. Koláč vložte do chladničky, aby stuhol. Nakoniec posypte horkým kakaom.
DOBRÚ CHUŤ!👩🍳😋
Leave a Reply