Budeme potrebovať:
Základ:
- 250 g – kakaové sušienky
- 40 g – maslo
- 100 ml – broskyňový džús
- 30 g – čokoládový prášok (pre prípravu horúcej čokolády)
Krém:
- 250 g – smotanový syr (Mascarpone, Philadelphia …)
- 50 g – práškový cukor
- 150 g – nutella
- 500 ml – smotana na šľahanie
Poleva:
- 150 g – čokoláda
- 150 ml – smotana na šľahanie
Postup:
- 1. Sušienky pomocou mixéra rozdrvíme na jemný prášok, pridáme čokoládový prášok a postupne pridávame rozpustené maslo striedavo s džúsom (môžeme zvoliť aj multivitamín alebo marhuľu).
- 2. Pripravenú zmes rukami utlačíme na dno formy s priemerom 26 cm, ktorú sme vyložili papierom a odložíme do chladničky.
- 3. Nutellu rozpustíme vo vodnom kúpeli a odstavíme.
- 4. Smotanový syr spolu s práškovým cukrom vymiešame do hladka. Hmotu rozdelíme na 2 časti. Polovicu vyšľahanej šľahačky pridáme do smotanového syra vymiešaného s cukrom a druhú polovicu pridáme k roztavenej nutelle. K vymiešanej nutelle spolu so šľahačkou pridáme druhú polovicu smotanového syra s cukrom a premiešame.
- 5. Smotanu na polevu zohrejeme (pozor, nevaríme!) A odstavíme z ohňa. Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme.
- 6. Na základ navrstvíme bielu plnku, na bielu plnku navrstvíme nutellovú plnku a na vrch navrstvíme pripravenú polevu zo smotany a čokolády. Necháme stuhnúť a podávame.
Leave a Reply