Nepečený nutellový zákusok, ktorý sa rozplýva v ústach! Fantastická maškrta!

Budeme potrebovať:
Základ:
  • 250 g – kakaové sušienky
  • 40 g – maslo
  • 100 ml – broskyňový džús
  • 30 g – čokoládový prášok (pre prípravu horúcej čokolády)
Krém:
  • 250 g – smotanový syr (Mascarpone, Philadelphia …)
  • 50 g – práškový cukor
  • 150 g – nutella
  • 500 ml – smotana na šľahanie
Poleva:
  • 150 g – čokoláda
  • 150 ml – smotana na šľahanie

Postup:
  • 1. Sušienky pomocou mixéra rozdrvíme na jemný prášok, pridáme čokoládový prášok a postupne pridávame rozpustené maslo striedavo s džúsom (môžeme zvoliť aj multivitamín alebo marhuľu).
  • 2. Pripravenú zmes rukami utlačíme na dno formy s priemerom 26 cm, ktorú sme vyložili papierom a odložíme do chladničky.
  • 3. Nutellu rozpustíme vo vodnom kúpeli a odstavíme.
  • 4. Smotanový syr spolu s práškovým cukrom vymiešame do hladka. Hmotu rozdelíme na 2 časti. Polovicu vyšľahanej šľahačky pridáme do smotanového syra vymiešaného s cukrom a druhú polovicu pridáme k roztavenej nutelle. K vymiešanej nutelle spolu so šľahačkou pridáme druhú polovicu smotanového syra s cukrom a premiešame.
  • 5. Smotanu na polevu zohrejeme (pozor, nevaríme!) A odstavíme z ohňa. Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme.
  • 6. Na základ navrstvíme bielu plnku, na bielu plnku navrstvíme nutellovú plnku a na vrch navrstvíme pripravenú polevu zo smotany a čokolády. Necháme stuhnúť a podávame.
Dobrú chuť!

Written By
More from redakcia
Usadený tuk na chrbte a v podpazuší? Tieto cviky vám pomôžu sformovať túto časť tela!
Mnoho žien sa musí stretávať s rôznymi problémami, ktoré im vyvoláva nadmerne...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *