Potrebujeme:
- Forma s priemerom 19 cm
Na cesto:
- 170 g čokoládových sušienok
- 50 g rozpusteného masla
- 1 polievková lyžica smotany
Na krém:
- 400 g smotany
- 200 g kondenzovaného mlieka
- 20 g (2 PL) kakaa
Na čokoládovú polevu:
- 100 g horkej čokolády
- 100 g smotany
Postup:
- Sušienky rozdrvíme, preložíme do misky a polejeme rozpusteným maslom.
- Vmiešajte lyžicu smotany a vzniknuté cesto vtlačte na dno tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. TIP: Na utlačenie cesta vo forme môžete použiť napríklad sklenený pohár. Formu vložte do chladničky a pripravte krém.
- Šľahačku nalejte do misy a za stáleho šľahania pridajte kondenzované mlieko.
- Zmes rozdeľte na dve časti, jednu časť odložte do samostatnej misky a zmiešajte ju s kakaom. Vyšľahajte na kompaktný krém.
- Polevu pripravíme tak, že horúcu šľahačku nalejeme na nalámanú čokoládu a metličkou vyšľaháme do hladka.
- Formu so stuhnutým cestom vyberte z chladničky. Rozotrite kopčeky kakaového krému, spojte ich s čokoládovou polevou a zvyšok naplňte bielym krémom. Takto navrstvite kakaový krém s čokoládovým a bielym krémom do hladka. Potom vytvoríme vrstvu čokolády pomocou zdobiaceho vrecúška, ktorú rozotrieme lyžicou a dáme do chladničky.
- Ak ho chcete podávať ako nanukový koláč, nechajte ho v chladničke 5 až 6 hodín.
Prajeme vám dobrú chuť!👌👍😋
Leave a Reply