Nepečený, smotanový koláč: Nikdy som nejedla nič lepšie!

Potrebujeme:
  • Forma s priemerom 19 cm
Na cesto:
  • 170 g čokoládových sušienok
  • 50 g rozpusteného masla
  • 1 polievková lyžica smotany
Na krém:
  • 400 g smotany
  • 200 g kondenzovaného mlieka
  • 20 g (2 PL) kakaa
Na čokoládovú polevu:
  • 100 g horkej čokolády
  • 100 g smotany

Postup:
  1. Sušienky rozdrvíme, preložíme do misky a polejeme rozpusteným maslom.
  2. Vmiešajte lyžicu smotany a vzniknuté cesto vtlačte na dno tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. TIP: Na utlačenie cesta vo forme môžete použiť napríklad sklenený pohár. Formu vložte do chladničky a pripravte krém.
  3. Šľahačku nalejte do misy a za stáleho šľahania pridajte kondenzované mlieko.
  4. Zmes rozdeľte na dve časti, jednu časť odložte do samostatnej misky a zmiešajte ju s kakaom. Vyšľahajte na kompaktný krém.
  5. Polevu pripravíme tak, že horúcu šľahačku nalejeme na nalámanú čokoládu a metličkou vyšľaháme do hladka.
  6. Formu so stuhnutým cestom vyberte z chladničky. Rozotrite kopčeky kakaového krému, spojte ich s čokoládovou polevou a zvyšok naplňte bielym krémom. Takto navrstvite kakaový krém s čokoládovým a bielym krémom do hladka. Potom vytvoríme vrstvu čokolády pomocou zdobiaceho vrecúška, ktorú rozotrieme lyžicou a dáme do chladničky.
  7. Ak ho chcete podávať ako nanukový koláč, nechajte ho v chladničke 5 až 6 hodín.
Prajeme vám dobrú chuť!👌👍😋

 

Written By
More from redakcia
Ako rozpoznať falšovaný olivový olej: Postupujte podľa týchto trikov!
Čo je extra panenský olivový olej? Pojem “extra panenský olivový olej” nemá...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *