Nepečený tvarohový koláč s čerešňami: Nedá sa mu odolať!

Ingrediencie:
  • 30 dkg vanilkových sušienok
  • 10 dkg masla
  • 3 lyžice smotany na šľahanie
Na krém:
  • 1 vrecko vanilkového pudingového prášku
  • 4 polievkové lyžice cukru
  • 4 dl mlieka
  • 50 dkg kravského tvarohu
  • Vyškrabte vnútro 1 vanilkového struku
  • 3 polievkové lyžice práškového cukru
  • 1 dl šľahačkovej smotany
  • nastrúhaná kôra z polovice citróna
Na vrch:
  • 20 dkg zaváraných čerešní bez kôstok
  • 2 vrecká červeného tortového želé
  • 1 dl čerešňovej šťavy
  • 1 polievková lyžica práškového cukru
Príprava:
  1. Sušienky rozdrvíme a dáme do misy spolu s maslom a smotanou, potom ich spolu rozmixujeme kuchynským robotom. Keď je to hotové, uhladíme zmes do zapekacej misy.
  2. Puding uvaríme s cukrom a mliekom, potom ho ochladíme. Smotanu vyšľaháme a zmiešame s tvarohom, vnútrom vanilkového struku, práškovým cukrom a citrónovou kôrou.
  3. Keď puding vychladne, dobre ho premiešame s tvarohovým krémom a poukladáme na sušienkový základ. Čerešne prelejeme do sitka a scedíme, potom rovnomerne umiestnime na krém.
  4. Tortové želé pripravíme podľa návodu. Namiesto časti vody do nej vmiešame čerešňovú šťavu, bude mať tak krajšiu farbu a natrieme ňou ovocie. Koláč nechajte vychladiť a potom ju nakrájajte.
Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*