- Výborné, jemné a skutočne chutné mäsko, perfektné aj na slávnostný obed!
Potrebujeme:
- 700 g bravčového stehna nakrájaného na plátky – naklapené na tenko
- 3 vajcia
- 1 strúčik cesnaku – pretlačený
- Strúhanka
- Soľ, korenie
- Olej
Na omáčku:
- 3 lyžice horčice
- 3 – 4 lyžice kečupu
- 2 strúčiky cesnaku – pretlačeného
- 2 lyžice oleja
- 3 lyžice masla
- 400 ml vývaru alebo vody
- 1 cibuľu
Postup:
- Naklepané rezne si osolíme, okoreníme a obalíme najskôr v strúhanke a potom v rozšľahaných vajíčkach (do vajíčok vmiešame aj cesnak a štipku soli).
- Hneď dáme na rozpálený olej a opražíme z oboch strán dozlatista.
- Rezne preložíme do hlbšieho pekáča a posyppeme nadrobno nakrájanou cibuľkou.
- V hrnci si roztopíme maslo, pridáme olej, rohorčicu, kečup a cesnak
- Nakoniec všetko rpzmiešame vo vode alebo vývare a prisypeme aj vegetu – touto omáčku zalejeme mäsko a pekáč prikryjeme – pečieme pri teplote 220 stupňov 45 minút. Potom zložíme pokrievku a necháme ešte 10-15 minút zapiecť.Podávame so zemiakmi, ryžou alebo hranolkami.
DOBRÚ CHUŤ!
Leave a Reply