Neuveriteľne šťavnaté pečené rebierka! Takéto chutné ste ešte nejedli…

Netradičné spojenie jablčnej marinády s korením a kečupom, urobí aj z obyčajných rebierok hotovú delikatesu! Šéfkuchár poradil svoj tajný recept, ako docieliť luxusnú chuť a spočíva v obyčajnom jablčnom pyré. Skúste a uvidíte sami.

Potrebujeme:

  • 1 200 g bravčových rebier
  • 100 g jablkového pyré
  • 100 g domáceho kečupu
  • 3 – 4 lyžice sójovej omáčky
  • 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
  • 1/2 lyžičky sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky korenia
  • 1/2 lyžičky škorice
  • 2 lyžičky hnedého cukru
  • 1/2 citróna

Postup:

1. V miske si zmiešame jablkové pyré s kečupom, cukrom, sójovou omáčkou, šťavou z citróna, čiernym korením, cesnakom, červenou paprikou, škoricou a dobre premiešame.

2. Rebrá vložíme do veľkej misy, zalejeme marinádou a poriadne potrieme, aby boli celé pokryté.

3. Necháme marinovať aspoň 30 minút.

4. Po uplynutí tejto doby rebierka preložíme na plech a prikryjeme alobalom.

5. Vložíme do rúry predhriatej na 220 ° C a pečieme asi 50 minút. Potom odstránime alobal a ak je tam príliš veľa šťavy, odoberieme z nej.

6. Vložíme späť do rúry a necháme piecť ešte ďalších 30 – 40 minút do zlatista.

Postup si môžete pozrieť aj vo videu:

Prajeme dobrú chuť 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*