Neuveriteľne šťavnaté pečené rebierka! Takéto chutné ste ešte nejedli…

Netradičné spojenie jablčnej marinády s korením a kečupom, urobí aj z obyčajných rebierok hotovú delikatesu! Šéfkuchár poradil svoj tajný recept, ako docieliť luxusnú chuť a spočíva v obyčajnom jablčnom pyré. Skúste a uvidíte sami.

Potrebujeme:

  • 1 200 g bravčových rebier
  • 100 g jablkového pyré
  • 100 g domáceho kečupu
  • 3 – 4 lyžice sójovej omáčky
  • 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
  • 1/2 lyžičky sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky korenia
  • 1/2 lyžičky škorice
  • 2 lyžičky hnedého cukru
  • 1/2 citróna

Postup:

1. V miske si zmiešame jablkové pyré s kečupom, cukrom, sójovou omáčkou, šťavou z citróna, čiernym korením, cesnakom, červenou paprikou, škoricou a dobre premiešame.

2. Rebrá vložíme do veľkej misy, zalejeme marinádou a poriadne potrieme, aby boli celé pokryté.

3. Necháme marinovať aspoň 30 minút.

4. Po uplynutí tejto doby rebierka preložíme na plech a prikryjeme alobalom.

5. Vložíme do rúry predhriatej na 220 ° C a pečieme asi 50 minút. Potom odstránime alobal a ak je tam príliš veľa šťavy, odoberieme z nej.

6. Vložíme späť do rúry a necháme piecť ešte ďalších 30 – 40 minút do zlatista.

Postup si môžete pozrieť aj vo videu:

Prajeme dobrú chuť 🙂

Written By
More from redakcia
Ako odblokovať nos za 15 sekúnd len pomocou palca! Tento trik je neuveriteľný!
Aj bez ochorenia sa môže upchatie nosa objaviť kedykoľvek počas roka z...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *