O tom by ste mali určite vedieť, ak jete kuraciu pečeň alebo ak ju radi nemáte. Budete mať určite iný pohľad…

Kuraciu pečeň veľa ľudí neobľubuje pre jej charakteristickejšiu chuť a vôňu, no ak je správne pripravená, patrí medzi najvýživnejšie potraviny.

Pozrime sa, prečo je kuracia pečeň zdravá!

-obsahuje toľko bielkovín ako napríklad kuracie prsia

-veľmi bohatá na vitamíny B, posilňuje imunitný systém, stimuluje krvný obeh a má dobrý vplyv na zdravie pokožky a vlasov

– obsahuje veľa fosforu, horčíka a železa

– zlepšuje trávenie

-reguluje činnosť štítnej žľazy

– zlepšuje pamäť

– pri kŕčových žilách a trombóze sa odporúča jesť kuraciu pečeň, pretože normalizuje zrážanlivosť krvi

-sedatívny účinok

– vďaka obsahu metionínu bráni vzniku rakoviny

-znižuje riziko vzniku osteoporózy

Prečo je to prospešné pre ženy?

Obsahuje veľa kyseliny listovej, preto sa v tehotenstve odporúča jesť veľa kuracej pečene. Vďaka obsahu zinku upravuje hormonálnu rovnováhu a zmierňuje rozvoj problémov v tehotenstve.

Prečo je to prospešné pre mužov?

Starší Afričania sa domnievajú, že sa odporúča jesť čo najviac kuraciej pečene, ktorá vďaka obsahu kyseliny Patontévovej reguluje činnosť nadobličiek a tvorbu testosterónu.

Prečo je prospešné ho konzumovať počas diéty?

Má veľmi nízky obsah kalórií, 100 gramov surovej kuraciej pečene obsahuje 136-138 kalórií. Pri pečení má 171-173 kalórií. Ďalej obsahuje bielkoviny (58-59%), tuky (37-38%), sacharidy (2-3%).

Ak vás článok zaujal, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*