Ingrediencie:
Na cesto:
- 7 žĺtkov
- 200g kryštálového cukru
- 200g polohrubej múky
- 1 lyžičku prášku do pečiva
- 2 lyžice kakaa
- 11 PL vody
- 2 lyžice oleja
Na krém:
- 7 bielkov
- 220g kryštálového cukru
- 500-600ml mlieka
- 2 balíčky vanilkového pudingu
Na polevu:
- 400ml smotany
- strúhanú horkú čokoládu podľa chuti
Postup prípravy:
- Ako prvé si vymiešame žĺtky s cukrom, vodou a olejom, potom pridajte prášok do pečiva a kakaový prášok.
- Vymiešajte cesto a nalejte ho do pekáča alebo tortovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Pečte pri teplote 180 stupňov asi 20-25 minút.
- Medzitým si pripravte krém. Puding pripravte v mlieku bez cukru, uvarte veľmi hustý puding. Bielky si vyšľahajte s cukrom do peny a primiešajte ich za horúca do pudingu.
- Dobre premiešajte, aby sa zložky spojili. Ak sa vám zdá krém príliš hustý a tvrdý, pokojne pridajte maslo na zjemnenie. Dajte krém na upečené cesto a nechajte ho chladnúť.
- Vyšľahajte si smotanu a naneste ju na vychladnutý krém. Potom už len dozdobte nastrúhanou čokoládou a nechajte schladiť v chladničke.
Prajeme dobrú chuť!
Zdroj obrázku:minibazar.sk/cicka76
Leave a Reply