Oblíž prst, ktorý si zamilujete na prvé sústo: Tradičný recept na sladkú dokonalosť!

Ingrediencie:
Na cesto:

  • 7 žĺtkov
  • 200g kryštálového cukru
  • 200g polohrubej múky
  • 1 lyžičku prášku do pečiva
  • 2 lyžice kakaa
  • 11 PL vody
  • 2 lyžice oleja

Na krém:

  • 7 bielkov
  • 220g kryštálového cukru
  • 500-600ml mlieka
  • 2 balíčky vanilkového pudingu

Na polevu:

  • 400ml smotany
  • strúhanú horkú čokoládu podľa chuti

Postup prípravy:

  1. Ako prvé si vymiešame žĺtky s cukrom, vodou a olejom, potom pridajte prášok do pečiva a kakaový prášok.
  2. Vymiešajte cesto a nalejte ho do pekáča alebo tortovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Pečte pri teplote 180 stupňov asi 20-25 minút.
  3. Medzitým si pripravte krém. Puding pripravte v mlieku bez cukru, uvarte veľmi hustý puding. Bielky si vyšľahajte s cukrom do peny a primiešajte ich za horúca do pudingu.
  4. Dobre premiešajte, aby sa zložky spojili. Ak sa vám zdá krém príliš hustý a tvrdý, pokojne pridajte maslo na zjemnenie. Dajte krém na upečené cesto a nechajte ho chladnúť.
  5. Vyšľahajte si smotanu a naneste ju na vychladnutý krém. Potom už len dozdobte nastrúhanou čokoládou a nechajte schladiť v chladničke.

Prajeme dobrú chuť!

Zdroj obrázku:minibazar.sk/cicka76

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*