Obľúbený koláč mojej mamy, ktorý je s ríbezľami a tvarohom…

Suroviny
  • 500 g múka polohrubá
  • 1 ks prášok do pečiva
  • 140 g cukor kryštálový
  • 250 g maslo
  • 2 PL kakao holandské
  • 3 bal. (1 bal. 250 g) tvaroh hrudkovitý
  • 1 bal. cukor vanilínový
  • 4 PL cukor práškový
  • 1 ks vajce
  • 1 bal. Zlatý klas
  • štipka soli
  • podľa chuti ríbezle

Postup
  1. Múku preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva, kryštálovým cukrom a kúskami zmäknutého masla. Pracujeme rukami, lepšie sa to v prstoch mrví a o chvíľu nám vznikne mrvenička, podobná tej čo posýpame kysnuté koláče a posúchy… Rozdelíme podľa váhy na polovice, do jednej vmiešame holandské kakao.
  2. Z tvarohu, štipky soli, vanilínového cukru, Zlatého klasu, práškového cukru a vajca vymiešame plnku.
  3. Kakaovú zmes vysypeme rovnomerne na vymastený plech (ja som použila 30×40 cm).
  4. Na to navrstvíme po lyžiciach tvarohovú plnku. ktorú potom opatrne rovnomerne rozotrieme.
  5. Na plnku pridáme ovocie, môže byť podľa sezóny a chuti, ja som použila červené a čierne ríbezle.
  6. Na ovocie rovnomerne navrstvíme zvyšok mrveničky, tej bez kakaa.
  7. Upečieme vo vyhriatej rúre do zlatista pri 180 °C asi 40-45 minút. Že je koláč upečený spoznáme podľa toho, že sa oddeľuje od bokov plechu.
  8. Po upečení necháme vychladnúť, nakrájame na kúsky a podávame.
Dobrú chuť!😋😋

 

Zdroj:Kimlo

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*