Obrátený koláč s jablkami, čokoládou a kyslou smotanou. Tento musíte vyskúšať!

Jablká sú veľmi chutným, obľúbeným a dobre dostupným ovocím. Ak premýšľate nad ich využitím teraz, v čase jesene, kedy je ich prebytok, ponúka sa ako zaujímavá možnosť príprava dezertu, ktorou je obrátený koláč s jablkami, čokoládou a tiež kyslou smotanou. Nielen že skvele chutí, ale je tiež veľmi jednoduchý na prípravu. Aký je recept?

Čo budete potrebovať?

Najprv je potrebné dať dohromady suroviny na samotný základ. Teda na cesto koláča. To je celkom jednoduché a využívajú sa na neho v podstate klasické suroviny, ako keď sa pečie akýkoľvek iný múčnik. Je potrebné si pripraviť:

  • 4 vajcia
  • 180 g polohrubej múky
  • 180 g cukru
  • ½ prášku do pečiva
  • 1 dl oleja
  • kakao

Plnka a poleva:

  • 2 balenia vanilkového pudingu
  • 6 dl mlieka
  • 1 vanička nízkotučného tvarohu
  • 2 kelímky kyslej smotany
  • 2 tabuľky čokolády na varenie
  • cukor

Postup prípravy sa nachádza na druhej stránke >

Written By
More from Redakcia
Najlepší ruský kapustový slaný koláč aký som kedy jedla. Recept doniesla z Ruska moja babička!
Máte radi koláče na slano? Je to síce trochu nezvyčajné, no mnoho...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *