Odložte si to teraz na sviatky: Recept na veľkonočný koláč, ktorý je u nás každý rok víťazný!

Ingrediencie
Cesto:

  • 8 vajec
  • 100g cukru (alebo podľa vašej chuti)
  • 8 lyžíc teplej vody
  • 25 dkg polohr. múky
  • 1 ks. prášok do pečiva
  • 3 lyžice kakaa

Krém:

  • 500 ml mlieka
  • 40 g vanilkového pudingového prášku
  • 50 g masla
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru (alebo podľa chuti)
  • 2 ČL vanilkového cukru

Poleva:

  • 10 dkg maslo
  • 2 lyžice kakaa
  • 3-5 lyžíc cukru
  • 2 – 3 lyžice mlieka alebo smotany

-alebo môžete použiť len strúhanú čokoládu namiesto polevy, závisí od vaších preferencii.


Príprava:

1. Suroviny na cesto vymiešame v kuchynskom robote, vypracujeme mokrú piškótu a polovicu vylejeme na dlhý vymastený plech. Do druhej polovice pridáme kakao a opatrne uhladíme na cesto.

2. Pečenie: vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 25 minút. (záleží však aj od rúry, takže treba kontrolovať)

3. Na krém uvaríme 40g vanilkového pudingu v 500ml mlieka a po vychladnutí vmiešame zmes z 50g masla a 2polievkové lyžice práškového cukru. Natrieme na hotové vychladnuté cesto a dáme do chladničky.

4. Suroviny na polevu: Rozpustite maslo na miernom ohni. Pridajte kakao a cukor, premiešajte. Prilejte mlieko/smotanu a miešajte, kým nebude poleva hladká. Nechajte mierne vychladnúť a polejte koláč alebo len tak pokvapkajte.

Krém je vhodné najskôr pripraviť a nechať vychladnúť.

Dobrú chuť! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*