
Ingrediencie
Cesto:
- 8 vajec
- 100g cukru (alebo podľa vašej chuti)
- 8 lyžíc teplej vody
- 25 dkg polohr. múky
- 1 ks. prášok do pečiva
- 3 lyžice kakaa
Krém:
- 500 ml mlieka
- 40 g vanilkového pudingového prášku
- 50 g masla
- 2 polievkové lyžice práškového cukru (alebo podľa chuti)
- 2 ČL vanilkového cukru
Poleva:
- 10 dkg maslo
- 2 lyžice kakaa
- 3-5 lyžíc cukru
- 2 – 3 lyžice mlieka alebo smotany
-alebo môžete použiť len strúhanú čokoládu namiesto polevy, závisí od vaších preferencii.

Príprava:
1. Suroviny na cesto vymiešame v kuchynskom robote, vypracujeme mokrú piškótu a polovicu vylejeme na dlhý vymastený plech. Do druhej polovice pridáme kakao a opatrne uhladíme na cesto.
2. Pečenie: vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 25 minút. (záleží však aj od rúry, takže treba kontrolovať)
3. Na krém uvaríme 40g vanilkového pudingu v 500ml mlieka a po vychladnutí vmiešame zmes z 50g masla a 2polievkové lyžice práškového cukru. Natrieme na hotové vychladnuté cesto a dáme do chladničky.
4. Suroviny na polevu: Rozpustite maslo na miernom ohni. Pridajte kakao a cukor, premiešajte. Prilejte mlieko/smotanu a miešajte, kým nebude poleva hladká. Nechajte mierne vychladnúť a polejte koláč alebo len tak pokvapkajte.
Krém je vhodné najskôr pripraviť a nechať vychladnúť.
Dobrú chuť! 🙂
Leave a Reply