Ingrediencie:
- 250 g sušienok
- 3 kyslé jablká (700 g)
- 3 banány (500 g)
- 150 g mletých vlašských orechov
- 1 lyžica rumu
- 100 g cukru
Na pudingový krém:
- 1 vanilkový puding
- 2 lyžice cukru
- 500 ml mlieka
- 20 g masla
Na krém:
- 125 ml vody
- 1 šľahačka
Príprava:
- 100 g sušienok poukladajte na plech (20 × 30 cm).
- Nastrúhame jablká a banány (najemno), pridáme vlašské orechy, 150 g mletých sušienok, rum a cukor. Premiešame a rozotrieme na poukladané sušienky.
- Pudingový prášok zmiešame s 2 lyžicami cukru, pridáme 6 lyžíc mlieka a premiešame. Zvyšok mlieka privedieme do varu, pridáme vyšľahaný pudingový prášok a za stáleho miešania varíme 1-2 minúty.
- Do horúceho pudingu vmiešame maslo a nalejeme na zmes ovocia a sušienok. Nechajte vychladnúť.
- Do vysokej misy nalejeme potrebné množstvo vody, pridáme obsah zasiahnutého vrecúška na šľahačku a rozmixujeme elektrickým šľahačom (maximálne otáčky) na požadovanú silu. Na studený puding natrieme šľahačku a posypeme hoblinkami čokolády.
Podávanie:
- Dobre vychladený koláč podávame nakrájaný na kocky.
- Sušienkový základ od plnky zmäkne. Ak chcete proces urýchliť, môžete sušienky namočiť do mlieka.
Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku. 🙂
Leave a Reply