Orechová pochúťka s vanilkovým krémom, ktorú si všetci doma zamilujú!

Ingrediencie:
  • 250 g sušienok
  • 3 kyslé jablká (700 g)
  • 3 banány (500 g)
  • 150 g mletých vlašských orechov
  • 1 lyžica rumu
  • 100 g cukru
Na pudingový krém:
  • 1 vanilkový puding
  • 2 lyžice cukru
  • 500 ml mlieka
  • 20 g masla
Na krém:
  • 125 ml vody
  • 1 šľahačka
Príprava:
  1. 100 g sušienok poukladajte na plech (20 × 30 cm).
  2. Nastrúhame jablká a banány (najemno), pridáme vlašské orechy, 150 g mletých sušienok, rum a cukor. Premiešame a rozotrieme na poukladané sušienky.
  3. Pudingový prášok zmiešame s 2 lyžicami cukru, pridáme 6 lyžíc mlieka a premiešame. Zvyšok mlieka privedieme do varu, pridáme vyšľahaný pudingový prášok a za stáleho miešania varíme 1-2 minúty.
  4. Do horúceho pudingu vmiešame maslo a nalejeme na zmes ovocia a sušienok. Nechajte vychladnúť.
  5. Do vysokej misy nalejeme potrebné množstvo vody, pridáme obsah zasiahnutého vrecúška na šľahačku a rozmixujeme elektrickým šľahačom (maximálne otáčky) na požadovanú silu. Na studený puding natrieme šľahačku a posypeme hoblinkami čokolády.
Podávanie:
  • Dobre vychladený koláč podávame nakrájaný na kocky.
  • Sušienkový základ od plnky zmäkne. Ak chcete proces urýchliť, môžete sušienky namočiť do mlieka.

Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku. 🙂

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*