Orieškové rezy s rumovým krémom: Rýchla príprava, magická chuť!

Ingrediencie:
Na piškótový koláč:
  • 5 vajec
  • 10 lyžíc polohr. múky
  • 10 lyžíc hnedého cukru
  • 50 g mletých vlašských orechov
  • 5 lyžíc vody
  • 1 lyžička prášku do pečiva
Na krém:
  • 3 dl mlieka
  • 3 polievkové lyžice hladkej múky
  • 15 dkg práškového cukru
  • 200 g masla
  • 200 g mletých vlašských orechov
Poleva:
  • 100 g tmavej čokolády
  • 1 lyžička masla
  • 2 lyžice rumu
  • Celé vlašské orechy

Príprava:
  1. Vajíčka rozdelíme na dve časti a z bielkov vyšľaháme tuhú penu. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a pridáme vodu a ostatné suché ingrediencie, potom zmiešame s vaječnou penou. Pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút.
  2. Múku a mleté ​​vlašské orechy zmiešame s mliekom, potom varíme na miernom ohni, kým sa nevytvorí krém. Necháme vychladnúť, ale medzitým ho musíme premiešať, aby sa nezhrudkoval. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a pridáme do vychladnutého krému, potom natrieme na piškótu a dáme do chladničky.
  3. Čokoládu rozpustíme nad parou, potom pridáme maslo a rumovú arómu, keď trochu vychladne, natrieme na krém.
  4. Tortu ozdobte kúskami vlašských orechov a potom ju vložte späť na pol hodiny do chladničky.
Prajeme dobrú chuť! Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj s ostatnými priateľmi a známymi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*