Ingrediencie:
Na cesto:
- 15 dkg polohr. múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- 15 dkg cukru
- 5 bielkov
- 8 žĺtkov
- 15 dkg mletých vlašských orechov
- 6 lyžíc vody
Na krém:
- 1 lyžička. vanilkový pudingový prášok
- 3 dl mlieka
- 1 polievková lyžica hladkej múky
- 25 dkg margarínu
- 15 dkg práškového cukru
Na penu:
- 3 vaječné bielka
- 15 dkg práškového cukru
Dekorácia:
- Kakaový prášok alebo strúhaná čokoláda
Príprava:
- Zmiešajte ingrediencie na cesto:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, potom pridáme vodu s práškom do pečiva a miešame, kým nezostanú žiadne hrudky.
Nakoniec vmiešame vlašské orechy a tuhú penu z bielkov. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie 180 C cca 25min. v závislosti od vašej rúry, treba sledovať, potom papier odlepíme a necháme vychladnúť. - Z pudingového prášku s mliekom a lyžicou múky uvaríme hustý puding bez cukru. Margarín trochu roztopíme a vymiešame s práškovým cukrom do peny. Vmiešame do vychladnutého pudingu a natrieme na už vychladnutú piškótu.
- Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou do tuhej peny, ktorú potom nožom rozotrieme na krém. Ako ozdobu môžete posypať kakaovým práškom alebo strúhanou čokoládou.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply