Orieškovo-penový rez: Krémové pokušenie!

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 15 dkg polohr. múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 15 dkg cukru
  • 5 bielkov
  • 8 žĺtkov
  • 15 dkg mletých vlašských orechov
  • 6 lyžíc vody
Na krém:
  • 1 lyžička. vanilkový pudingový prášok
  • 3 dl mlieka
  • 1 polievková lyžica hladkej múky
  • 25 dkg margarínu
  • 15 dkg práškového cukru
Na penu:
  • 3 vaječné bielka
  • 15 dkg práškového cukru
Dekorácia:
  • Kakaový prášok  alebo strúhaná čokoláda

Príprava:
  1. Zmiešajte ingrediencie na cesto:
    Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, potom pridáme vodu s práškom do pečiva a miešame, kým nezostanú žiadne hrudky.
    Nakoniec vmiešame vlašské orechy a tuhú penu z bielkov. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie 180 C cca 25min. v závislosti od vašej rúry, treba sledovať, potom papier odlepíme a necháme vychladnúť.
  2. Z pudingového prášku s mliekom a lyžicou múky uvaríme hustý puding bez cukru. Margarín trochu roztopíme a vymiešame s práškovým cukrom do peny. Vmiešame do vychladnutého pudingu a natrieme na už vychladnutú piškótu.
  3. Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou do tuhej peny, ktorú potom nožom rozotrieme na krém. Ako ozdobu môžete posypať kakaovým práškom alebo strúhanou čokoládou.
Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*