Aj hlavné mesto Slovenskej republiky má svoj koláčik. A veľmi chutný. Základné cestá sú spolu z ôsmich vajíčok, ale je to na veľký plech, zákuskov vám vyjde veľa, takže sa nemusíte báť, že toho bude málo 🙂 rumovými sirupom polievam jedno z ciest, bude krásne vláčne a veľmi chutné. Zaujímavé na tomto koláčiku je to, že spodné cesto potierame rozpustenou čokoládou a následne toto cesto prevrátim opačne, čiže čokoláda dole. Vyskúšajte, u nás doma sú veľmi obľúbené.
Suroviny:
Cesto:
8 ks vajíčka
8 pl kr. cukor
8 pl polohrubá múka
1 ks prášok do pečiva
Plnka:
3 ks žĺtka
3 pl práškový cukor
1 ks zlatý klas
200 ml mlieka
250 g masla
Sirup:
100 g KR. cukor
150 ml voda
1 dcl rum
Ďalej:
200 g čokoláda
180 g maslo
1 pohár džem
Postup prípravy na druhej strane >
Leave a Reply