Originálne Bratislavké rezy podľa starého receptu mojej mamy.

Postup prípravy

Pečiem 2 piškóty po 4 vajíčka. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a po jednom pridávam žĺtky, cukor a zľahka zamiešame múku s práškom do pečiva.

Z vody a cukru uvarím sirup, pridám rum a premiešam.

Jednu piškótu natriem čokoládou a nechám stuhnúť. Prevrátim a natriem džemom. Prikryjem druhú piškóty a polievam vychladnutým sirupom.

Krém:
Z mlieka a pudingu uvarím hustú kašu. Žĺtky s práškovým cukrom šľahám nad parou. Vyšľahané žĺtky vylejem do teplého pudingu. Vymiešame spolu a pripravený krém natriem na piškótu.

Polejeme čokoládovou polevou. Nechám odstáť v chlade do druhého dňa a krajoch ostrým zoubkovým nožom, ktorý vopred namočím do horúcej vody.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*