Postup prípravy
Pečiem 2 piškóty po 4 vajíčka. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a po jednom pridávam žĺtky, cukor a zľahka zamiešame múku s práškom do pečiva.
Z vody a cukru uvarím sirup, pridám rum a premiešam.
Jednu piškótu natriem čokoládou a nechám stuhnúť. Prevrátim a natriem džemom. Prikryjem druhú piškóty a polievam vychladnutým sirupom.
Krém:
Z mlieka a pudingu uvarím hustú kašu. Žĺtky s práškovým cukrom šľahám nad parou. Vyšľahané žĺtky vylejem do teplého pudingu. Vymiešame spolu a pripravený krém natriem na piškótu.
Polejeme čokoládovou polevou. Nechám odstáť v chlade do druhého dňa a krajoch ostrým zoubkovým nožom, ktorý vopred namočím do horúcej vody.
1 2
Leave a Reply