Osviežujúci zákusok Lambada, ktorý si zamilujete!

Suroviny
Korpus:
  • 4 ks vajce
  • 150 g cukor práškový
  • 150 g múka hladká
  • 1 dcl olej
  • 1 dcl teplá voda
  • 1 bal. prášok do pečiva
  • 1 bal. cukor vanilkový
  • nastrúhaná kôra citrónová
Plnka I:
  • 1 l Fanta
  • 3 bal. puding vanilkový
  • 125 g cukor kryštálový
Plnka II:
  • 500 ml mlieko
  • 150 g cukor kryštálový
  • 1 bal. cukor vanilkový
  • 70 g jemný kukuričný škrob
  • 125 g maslo
Poleva:
  • 250 g čokoláda na varenie
  • 80 g Cera
Okrem toho:
  • 200 g sušienky Marina

Postup
  1. Korpus si spravíme ako zvykneme. Ja keď robím v kuchynskom robote, tak bielky neoddeľujem. Vyšľahám vajcia s cukrom do svetlej peny, postupne pridám vodu a olej. Do peny vmiešam múku, kypriaci prášok a nastrúhanú citrónovú kôru. Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech (33×22 cm). Pečieme na 180 °C asi 20 minút, záleží ako pečie rúra. Keď je korpus upečený, dáme z neho dole “kôrku”, aby sa neoddeľovala prvá plnka.
  2. Z Fanty si trochu odoberieme a rozmiešame v nej puding. Ostatnú Fantu s cukrom necháme zovrieť a pridáme rozmiešaný puding. Uvaríme a horúce vylejeme na korpus. Rozotrieme a hneď poukladáme na vrch sušienky, ktoré trochu namočíme do vody s cukrom alebo môžeme aj do džúsu.
  3. Keď sme poukladali sušienky, necháme vychladnúť asi 30 minút a potom dáme na 2 hodiny do chladničky.
  4. Uvaríme si druhú plnku. Z mlieka si odoberieme trochu a rozmiešame v ňom kukuričný škrob. Ostatné mlieko dáme zovrieť s cukrom, prilejeme rozmiešaný škrob a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť a potom primiešame maslo.
  5. Keď sa vychladila prvá plnka so sušienkami, môžeme rozotrieť druhú plnku. Necháme vychladnúť do druhého dňa.
  6. Ceru roztopíme a dáme do nej polámanú čokoládu. Dohladka rozmiešame aby nebola horúca a polejeme zákusok. Dáme do chladničky stuhnúť.
PRAJEM DOBRÚ CHUŤ! 😊👌😋

Written By
More from redakcia
Citrón zmiešaný s touto zložkou urobí hotové zázraky pre vaše zdravie!
Pozitívne účinky klinčekov vo všetkých domácich receptoch sú už dávno overené. Môžete...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *