Ovocný koláč, bez pečenia, hotový za 20 minút. Rýchly recept na fantastický dezert!

  • Toto je rýchly recept na fantastický dezert. Uvedené množstvo prísad sú vhodné pre formu s rozmermi 35 × 20 cm.

Potrebujeme:
  • 1 balíček maslových sušienok
  • 300 ml vody
  • Pomarančový džús
  • Trochu rumu
Krém:
  • 600 ml mlieka
  • 150 g cukru
  • 2 vanilkové pudingy
  • vrecká vanilkového cukru
  • soľ
  • 200 g masla
  • 1 šľahačka na šlahanie
Ovocný krém:
  • 700 g mrazeného ovocia (jahody, maliny, ríbezle)
  • 2 vrecká s vanilkovým cukrom
  • cukor, ako je to potrebné
  • 6 lyžíc želatíny v prášku

POSTUP
  1. Zmiešajte vodu, džús a rum. Krátko namočte sušienky a po jednej ich vložte do formy. Na krém uvaríme puding s cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli a do vychladnutého krému pridáme vyšľahané maslo. Krémom polejeme piškóty.
  2. Šľahačku vyšľaháme a rovnomerne rozotrieme na pudingový krém. Tortu vložíme do chladničky.
  3. Želatínu necháme napučať v studenej vode. Ovocie s cukrom uvaríme na plameni na husté pyré – to potom môžeme rozmixovať. Želatínu vmiešame do horúceho želé (nevaríme). Želatínovú zmes naneste na dezert a nechajte stuhnúť.
Prajeme vám dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*