
- Toto je rýchly recept na fantastický dezert. Uvedené množstvo prísad sú vhodné pre formu s rozmermi 35 × 20 cm.
Potrebujeme:
- 1 balíček maslových sušienok
- 300 ml vody
- Pomarančový džús
- Trochu rumu
Krém:
- 600 ml mlieka
- 150 g cukru
- 2 vanilkové pudingy
- vrecká vanilkového cukru
- soľ
- 200 g masla
- 1 šľahačka na šlahanie
Ovocný krém:
- 700 g mrazeného ovocia (jahody, maliny, ríbezle)
- 2 vrecká s vanilkovým cukrom
- cukor, ako je to potrebné
- 6 lyžíc želatíny v prášku
POSTUP
- Zmiešajte vodu, džús a rum. Krátko namočte sušienky a po jednej ich vložte do formy. Na krém uvaríme puding s cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli a do vychladnutého krému pridáme vyšľahané maslo. Krémom polejeme piškóty.
- Šľahačku vyšľaháme a rovnomerne rozotrieme na pudingový krém. Tortu vložíme do chladničky.
- Želatínu necháme napučať v studenej vode. Ovocie s cukrom uvaríme na plameni na husté pyré – to potom môžeme rozmixovať. Želatínu vmiešame do horúceho želé (nevaríme). Želatínovú zmes naneste na dezert a nechajte stuhnúť.
Prajeme vám dobrú chuť!
Leave a Reply