Pre milovníkov cesnaku dnes máme extra špecialitu. Do pagáčikov sa pridáva namiesto klasického cesnaku cesnak medvedí. Je o poznanie silnejší aj aromatickejší.
Upečené pagáče tak skvele voňajú a ešte lepšie chutia. Chuť je plná a na cesnak skutočne bohatá. Tvaroh, ktorý je tiež pridaný, cesto aj finálnu chuť krásne zjemnia.
Ingrediencie:
- 500 g hladkej múky
- 20 g čerstvého droždia
- 1 lyžička cukru
- 100 ml mlieka
- 150 g kyslej smotany
- 1 vajce
- 250 g masla
- 150 g tvarohu
- 3 lyžičky soli
- 2 stonky medvedieho cesnaku
- 1 vajce na potretie
Postup:
- Do teplého mlieka primiešame cukor a droždie. Počkáme, kým nám vzíde kvások.
- V miske zmiešame múku so soľou, maslom a tvarohom. Vajcia zmiešame so smotanou a túto zmes pridáme do múky. Pridáme k tomu všetkému kvások a vypracujeme tuhé cesto. Dajte na hodinu do chladničky.
- Po uplynutí hodiny cesto vytiahneme z chladničky a rozvaľkáme na pomúčenej doske zhruba na 1,5 cm hrubý plát. Ten zasypeme cesnakom a preložíme na plát na pol, znova napoly a ešte raz napoly.
- Necháme 10 minút odležať, potom rozvaľkáme a znovu preložíme. Zase necháme 10 minút odležať, opäť rozvaľkáme a znovu preložíme. Takto spracované cesto rozvaľkáme na finálny plát hrubý 2 cm. Pomocou hrnčeka vykrájame jednotlivé kolieska.
- Pokiaľ sa Vám nechce zdržiavať s prekladmi, pridajte cesnak rovno do cesta. Nemusíte ho potom takto zapracovávať.
- Kolieska preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a rozohrejeme si rúru.
- Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a dáme do rúry. Pečieme na 200 stupňov asi 18 minút.
Dobrú chuť!
Leave a Reply