Pagáčiky s medvedím cesnakom: MŇAM, každý ich má rád!

Pre milovníkov cesnaku dnes máme extra špecialitu. Do bochníkov sa pridáva namiesto klasického cesnaku cesnak medvedí. Je o poznanie silnejší aj aromatickejší. Upečené bochníky tak skvele vonia a ešte lepšie chutia. Chuť je plná a na cesnak skutočne bohatá.Tvaroh, ktorý je do bochníkov pridaný, cesto aj finálnu chuť krásne zjemnia.

Ingrediencie:
  • 500 g hladkej múky
  • 20 g čerstvého droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 100 ml mlieka
  • 150 g kyslej smotany
  • 1 vajce
  • 250 g masla
  • 150 g tvarohu
  • 3 lyžičky soli
  • 2 stonky medvedieho cesnaku
  • 1 vajce na potretie

Postup:

  1. Do teplého mlieka primiešame cukor a droždie. Počkáme, kým nám vzíde kvások.
  2. V miske zmiešame múku so soľou, maslom a tvarohom. Vajcia zmiešame so smotanou a túto zmes pridáme do múky. Pridáme k tomu všetkému kvások a vypracujeme tuhé cesto. Dajte na hodinu do chladničky.
  3. Po uplynutí hodiny cesto vytiahneme z chladničky a rozvaľkáme na pomúčenej doske zhruba na 1,5 cm hrubý plát. Ten zasypeme cesnakom a preložíme na plát na pol, znova napoly a ešte raz napoly.
  4. Necháme 10 minút odležať, potom rozvaľkáme a znovu preložíme. Zase necháme 10 minút odležať, opäť rozvaľkáme a znovu preložíme. Takto spracované cesto rozvaľkáme na finálny plát hrubý 2 cm. Pomocou hrnčeka vykrájame jednotlivé kolieska.
  5. Pokiaľ sa Vám nechce zdržiavať s prekladmi, pridajte cesnak rovno do cesta. Nemusíte ho potom takto zapracovávať.
  6. Kolieska preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a rozohrejeme si rúru.
  7. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a dáme do rúry. Pečieme na 200 stupňov asi 18 minút.
Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*