Paradajkovo-syrové cestoviny s množstvom bazalky: Je to ako obed alebo večera v Taliansku, je to úžasné!

Ingrediencie:
  • 1 balíček cestovín
  • 15 dkg mozzarelly
  • 15 dkg parmezánu
  • 5 dkg gorgonzoly (talianský syr)
  • 2 paradajky
  • 4 polievkové lyžice paradajkovej omáčky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • Čerstvá bazalka
  • 1 čajová lyžička oregana
  • mleté ​​biele korenie
  • soľ
  • olivový olej

Príprava:
  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Do paradajkovej omáčky vmiešame 2 polievkové lyžice olivového oleja, 1 čajovú lyžičku oregana, čerstvú bazalku, soľ a korenie a potom do nej vmiešame cestoviny. Potom polovicu vložíme do vymastenej misy.
  2. Paradajky ošúpeme a nakrájame na kolieska, polovicu dáme na cestoviny a na vrch poukladáme nadrobno nakrájanú mozzarellu a gorgonzolu.
  3. Na paradajky položíme zvyšok cestovín a posypeme parmezánom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 10-12 minút a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť a nezabudnite sa o tento recept podeliť aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*