Paradajkový šalát s bazalkou na večeru a grilovanie: Ak hľadáte zaujímavý a jednoduchý recept na chutnú prílohu ku grilovaným mäsám, ste na správnom mieste.

Dnes vás pozývam na ľahký šalát plný šťavnatých paradajok s aromatickými bylinkami. Celé to dokonale ladí s jemne kyslastým osviežujúcim dresingom na báze olivového oleja s citrónovou šťavou a vínnym octom.

Červená cibuľa mu dodáva chrumkavosť. Paradajkový šalát sa bude hodiť nielen ku grilovaným jedlám, ale aj k mnohým pečeným mäsám, najmä k hydine. Tento šalát výborne chutí aj podávaný s kuskusom.

Ingrediencie:

  • 500 g zrelých malinových paradajok
  • štvrtina malej červenej cibule
  • pár vetvičiek čerstvej petržlenovej vňate
  • hrsť lístkov čerstvej bazalky
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžička vínneho octu
  • soľ korenie

Recept:

  • 1. Paradajky dôkladne umyjeme, potom ich nakrájame na menšie kúsky, zbavíme ich prípadného stvrdnutia. Nakrájané paradajky som dala do misky.
  • 2. Červenú cibuľu ošúpeme, nakrájame na tenké kolieska a pridáme k nakrájaným paradajkám.
  • 3. Nasekajte lístky bazalky a petržlenovú vňať a pridajte ich k paradajkám.
  • 4. Olivový olej skombinujte s citrónovou šťavou a vínnym octom. Dochutíme soľou a korením. Výslednou omáčkou zalejeme šalát. Dôkladne premiešame a ihneď podávame.

Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*