Paradajky a uhorky zalejte týmto roztokom! Za túto metódu mi budete ďakovať celé leto!

Ak máte malú zeleninovú záhradku, viete, že si vyžaduje veľa starostlivosti a pozornosti. Nestačí len zasiať semienka a čakať na bohatú úrodu, pozornosť musíte venovať aj odbornej starostlivosti. Nepoužívajte v záhrade chemikálie, nezabúdajte, že chemikálie sa môžu s plodinami dostať do vášho tela.

Namiesto toho používajte prírodné živiny a ochranné prípravky. Nasledujúci prírodný prostriedok ochráni uhorky a paradajky pred plesňami a hubovým ochorením.

Pozrime sa, čo treba urobiť!

Priveďte do varu 3 litre vody, väčšinou 38 stupňov, aby ste zabránili odumieraniu kvasiniek. Rozpustíme v nej 10 polievkových lyžíc cukru a 10 gramov sušených kvasníc. Pozor, množstvo tekutiny sa takmer zdvojnásobí, preto nezabudnite použiť nádobu väčšiu ako 3 litre!

Po pridaní droždia do zohriatej vody ho nechajte stáť 6 až 10 hodín a občas premiešajte. Ak roztok droždia pripravíte ráno, môžete ho použiť večer, keď vonku nie je tak horúco. Do vedra nalejte 7 litrov vody, potom pridajte 3 litre roztoku droždia a zalejte rastliny uhoriek a paradajok.

V skutočnosti ho môžete použiť na akúkoľvek zeleninu, pretože má veľmi dobrý účinok. Opakujte každých 12 dní v prípade uhoriek a každých 15 dní v prípade paradajok a inej zeleniny. Pred použitím kvasnicovej šťavy rastliny dôkladne zalejte čistou vodou.

Kvasnicová šťava podporuje vývoj plodov a listov a zabraňuje vzniku hubových ochorení. Prečo to funguje? Pretože kvasinkové huby zabraňujú kolonizácii iných škodlivých húb. Účinok sa prejaví po 3 – 4 dňoch, listy rastliny budú mať krásnu žiarivo zelenú farbu a bude oveľa lepšie rásť, plody budú krajšie.

Táto metóda by sa mala používať vždy po západe slnka a nikdy nie na horúcom slnku.

Podeľte sa o túto radu aj so svojimi známymi, ktorí si tiež pestujú zeleninku doma. 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*