PARENÉ BUCHTY mojej babičky: Jedno z najobľúbenejších tradičných jedál! Zaručene si pochutnáte!

Na prípravu potrebujeme:

  • 0,75 l teplého mlieka
  • 1 kg múky (polohrubej alebo hladkej)
  • 2 vajcia
  • 1 dl oleja
  • 1 droždie
  • štipku soli
  • 1 PL kryšt. cukru
  • marmeládu (ako náplň)

Na posýpku:

  • práškový cukor
  • kakao alebo granko, mak (podľa chuti)
  • 100 g čerstvého masla

Postup:

  1. Kvások pripravíme z 2,5 dl teplého mlieka a droždia, pridáme štipku kryšt. cukru a hermeticky uzavrieme. Kvások sa vykvasí za pár minút – výrazne zväčší objem.
  2. Následne ho primiešame do múky, pridáme štipku soli, 1 dl oleja a zvyšok kryšt. cukru, 2 vajcia, premiešame a pridáme pol litra mlieka. Z hmoty vymiešame cesto, ktoré prikryjeme a necháme vykysnúť.
  3. Následne z neho vykrojíme buchty, pridáme plnku, a buchty uzavrieme. Hrniec prekryjeme tkaninou, zakryjeme pokrievkou a necháme zovrieť vodu.
  4. Keď voda vrie, na tkaninu položíme buchty a necháme ich variť na pare 10-15 minút.
  5. Medzitým rozpustíme maslo, ktorým následne buchty polejeme a posypeme zmesou z práškového cukru a kakaa. Celé buchty môžeme ešte raz preliať maslom, aby sa posýpka poriadne rozpustila.

Dobrú chuť! 🙂

Written By
More from redakcia
Tieto orgánové hodiny v čínskej medicíne sa nikdy nemýlia! Je to cesta k uzdraveniu…
Čínske biologické hodiny ukazujú časové intervaly, v ktorých koluje životná energia v...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *