- Kľúčom k úspechu je dobre pripravená náplň. Špenát sa hodí k syru feta a cesnaku.
Suroviny:
- 400 g varených zemiakov
- 150 g masla
- 300 g hladkej múky
- 1 čajová lyžička soli
- 1 ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička korenia
Plnka:
- 500 g mrazeného špenátu
- 300 g syra feta
- 4 strúčiky cesnaku
Postup:
- Zemiaky roztlačte a zmiešajte s maslom a ostatnými prísadami. Vypracujte cesto a zabaľte ho do fólie. Cesto na plnku vložte do chladničky.
- Na miernom ohni rozmrazte špenát. V prípade potreby vodu zo špenátu vylejte. Zmiešajte ju s nastrúhanou fetou a korením a nechajte vychladnúť.
- Vypracujte cesto, rozvaľkajte ho a vykrajujte kolieska. Na každé koliesko dajte pripravenú plnku a vytvorte knedľu.
Keď sú všetky zlepené, potrite ich rozšľahaným vajcom a bylinkami. - Pečte 25-30 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov. Môžu sa jesť teplé alebo studené.
Prajeme dobrú chuť! A ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku.
Leave a Reply