Pečené knedlíky so špenátom a syrom feta. Všetci si pochutnajú!

  • Kľúčom k úspechu je dobre pripravená náplň. Špenát sa hodí k syru feta a cesnaku.
Suroviny:
  • 400 g varených zemiakov
  • 150 g masla
  • 300 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička korenia
Plnka:
  • 500 g mrazeného špenátu
  • 300 g syra feta
  • 4 strúčiky cesnaku

Postup:
  1. Zemiaky roztlačte a zmiešajte s maslom a ostatnými prísadami. Vypracujte cesto a zabaľte ho do fólie. Cesto na plnku vložte do chladničky.
  2. Na miernom ohni rozmrazte špenát. V prípade potreby vodu zo špenátu vylejte. Zmiešajte ju s nastrúhanou fetou a korením a nechajte vychladnúť.
  3. Vypracujte cesto, rozvaľkajte ho a vykrajujte kolieska. Na každé koliesko dajte pripravenú plnku a vytvorte knedľu.
    Keď sú všetky zlepené, potrite ich rozšľahaným vajcom a bylinkami.
  4. Pečte 25-30 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov. Môžu sa jesť teplé alebo studené.
Prajeme dobrú chuť! A ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*