Pečené kura na kyslej kapuste je náš rodinný recept od pradeda! Takúto dobrôtku ste ešte nejedli…

Ako postupovať pri príprave?

Samozrejme sa s vami podelím aj o postup prípravy tohto výborného obeda, po ktorom sa určite aj u vás doma okamžite zapráši.

Najskôr odporúčam kyslú kapustu prepláchnuť vodou a nechať odkvapkať, predídete tak tomu, že by bolo až príliš kyslé, čo by sa mohlo negatívne podpísať na chuti.
Plech vymažte bravčovou masťou, vrstva nemusí byť príliš silná a ľahko posypte rascou.
Odkvapkané kapusta následne rovnomerne rozprestrite na plech.
Kuracie mäso osoľte, okoreňte a ochuťte s pomocou korenie na pečené kura. Následne ho položte na kapustu.
Môžete podliať trochou vody, ak máte po ruke vývar, neváhajte ho použiť, výsledná chuť potom bude ešte o niečo lepšia.

Pečené kura na kyslej kapuste následne pečte na 200-220 ° C cca 45-55 minút. Pred koncom pečenia, 20-30 minút, odporúčam podliať smotanou 33%, vďaka ktorej bude chuť jemnejšia a krémovejšia.
Verím, že si pochutnáte!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*