Ingrediencie:
Na cesto:
- 9 ks vajíčok
- 9 PL xylitolu – prírodného cukru
- 7,5 PL namletej múky z ovsených vločiek
- 3 štipky sódy
- 1,5 PL kakaového prášku
Na krém:
- 6 žĺtkov
- 2 vanilkové pudingy
- 8 dl mlieka
- 4 PL kokosovej múčky
- 2 PL xylitolu
Postup:
- Na tortu budeme potrebovať dohromady 3 korpusy. Možno ich pripraviť aj spolu, ak sa však chcete vyhnúť nerovnostiam, odporúčame pripraviť každý korpus zvlášť. Vajíčka rozdelíme a žĺtky vymiešame s xylitolom. Následne primiešame kakaový prášok so sódou a múkou.
- Bielky vymiešame na tuhú penu a opatrne ju primiešame do žĺtkovej zmesi. Cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm a pečieme na 180 ° C približne 15-20 minút.
- Žĺtky vymiešame s malým množstvom mlieka a s pudingom, následne pridáme xylitol. Nakoniec pridáme zvyšok mlieka a na miernom ohni povaríme, kým zmes trochu nezhustne. Mixérom miešame do vychladnutia a pridáme kokosovú múčku. Krém rozdelíme na tri časti a potrieme ním korpusy. Dozdobíme podľa potreby.
Leave a Reply