Perfektná kokosová torta: Moja obľúbená maškrta!

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 9 ks vajíčok
  • 9 PL xylitolu – prírodného cukru
  • 7,5 PL namletej múky z ovsených vločiek
  • 3 štipky sódy
  • 1,5 PL kakaového prášku
Na krém:
  • 6 žĺtkov
  • 2 vanilkové pudingy
  • 8 dl mlieka
  • 4 PL kokosovej múčky
  • 2 PL xylitolu
Postup:
  1. Na tortu budeme potrebovať dohromady 3 korpusy. Možno ich pripraviť aj spolu, ak sa však chcete vyhnúť nerovnostiam, odporúčame pripraviť každý korpus zvlášť. Vajíčka rozdelíme a žĺtky vymiešame s xylitolom. Následne primiešame kakaový prášok so sódou a múkou.
  2. Bielky vymiešame na tuhú penu a opatrne ju primiešame do žĺtkovej zmesi. Cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm a pečieme na 180 ° C približne 15-20 minút.
  3. Žĺtky vymiešame s malým množstvom mlieka a s pudingom, následne pridáme xylitol. Nakoniec pridáme zvyšok mlieka a na miernom ohni povaríme, kým zmes trochu nezhustne. Mixérom miešame do vychladnutia a pridáme kokosovú múčku. Krém rozdelíme na tri časti a potrieme ním korpusy. Dozdobíme podľa potreby.
Prajeme Vám dobrú chuť!😋👌
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*