Ingrediencie
- 3 vajcia
- 1/3 šálky cukru
- 1/3 šálky kakaa
- 1/3 šálky pšeničnej poloh. múky
- 1/3 šálky kávového likéru
Kávová hmota:
- 1 polievková lyžica želatíny plus 2 polievkové lyžice vody
- 190 ml silnej uvarenej kávy
- 4 polievkové lyžice kávového likéru
- 250 ml hustej smotany 30% (studenej)
- 250 g mascarpone
Príprava
- Na dno formy na pečenie 20×30 cm dáme papier na pečenie. Boky nie je potrebné ničím zakrývať. Rúru predhrejeme na 170 stupňov C.
- Bielky šľaháme pri nízkej rýchlosti (2 minúty), kým nie sú spenené. Postupne zvyšujte rýchlosť mixéra pridávaním cukru. Bielka šľaháme pri vysokej rýchlosti niekoľko minút, kým nie sú lesklé a tuhé. Pri šľahaní pridáme žĺtky. Pridáme múku a kakao (najlepšie preosiate), premiešame.
- Hmotu dáme do vymastenej formy a pečieme 20 minút.
- Teraz je čas na kávovú hmotu. Želatínu zmiešame s 2 polievkovými lyžicami vody a necháme 10 minút odstáť. Pridáme do horúcej kávy a miešaním rozpustíme. Pridajte likér a nechajte vychladnúť. Vyšľaháme mascarpone. Do kávy pridajte mascarpone (postupne po lyžičkách), zakaždým premiešajte.
- Zvlášť vyšľaháme smotanu, pridáme mascarpone a premiešame. Dáme na tortu, uhladíme a dáme na hodinu do chladničky.
Prajeme dobrú chuť a ak sa Vám recept páči, podeľte sa oň aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply