Perfektný, kávový dezert na každú príležitosť!

Ingrediencie
  • 3 vajcia
  • 1/3 šálky cukru
  • 1/3 šálky kakaa
  • 1/3 šálky pšeničnej poloh. múky
  • 1/3 šálky kávového likéru
Kávová hmota:
  • 1 polievková lyžica želatíny plus 2 polievkové lyžice vody
  • 190 ml silnej uvarenej kávy
  • 4 polievkové lyžice kávového likéru
  • 250 ml hustej smotany 30% (studenej)
  • 250 g mascarpone

Príprava
  1. Na dno formy na pečenie 20×30 cm dáme papier na pečenie. Boky nie je potrebné ničím zakrývať. Rúru predhrejeme na 170 stupňov C.
  2. Bielky šľaháme pri nízkej rýchlosti (2 minúty), kým nie sú spenené. Postupne zvyšujte rýchlosť mixéra pridávaním cukru. Bielka šľaháme pri vysokej rýchlosti niekoľko minút, kým nie sú lesklé a tuhé. Pri šľahaní pridáme žĺtky. Pridáme múku a kakao (najlepšie preosiate), premiešame.
  3. Hmotu dáme do vymastenej formy a pečieme 20 minút.
  4. Teraz je čas na kávovú hmotu. Želatínu zmiešame s 2 polievkovými lyžicami vody a necháme 10 minút odstáť. Pridáme do horúcej kávy a miešaním rozpustíme. Pridajte likér a nechajte vychladnúť. Vyšľaháme mascarpone. Do kávy pridajte mascarpone (postupne po lyžičkách), zakaždým premiešajte.
  5. Zvlášť vyšľaháme smotanu, pridáme mascarpone a premiešame. Dáme na tortu, uhladíme a dáme na hodinu do chladničky.
Prajeme dobrú chuť a ak sa Vám recept páči, podeľte sa oň aj so svojimi priateľmi.

Written By
More from redakcia
Výrazne zlepšenie štítnej žlazy pomocou tohto nápoja.
Na svete je veľa potravín, ktoré prispievajú k zdravému fungovaniu štítnej žľazy....
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *