Perfektný zákusok ku káve: Každá návšteva ho zbožňuje!

Ingrediencie:
  • 75 g hladkej múky
  • 50 g práškového cukru
  • 50 ml plnotučného mlieka
  • 40 g mletých lieskových alebo vlašských orechov
  • 15 ml rastlinného oleja
  • 15 g holandského kakaa
  • 3 vajcia
  • 1 vrecúško prášku do pečiva
  • Štipka soli
Na krém budete potrebovať:
  • 1 l plnotučného mlieka
  • 125 ml normálneho salka
  • 125 ml karamelového salka
  • 100 g práškového cukru
  • 50 g masla
  • 3 vanilkové pudingy
Nakoniec príde na rad šľahačka, ktorá pozostáva z:
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 1 zahusťovadlo na šľahanie

Postup:
  1. Začnite prípravou krému. Krém začnite šľahať tak, že v mlieku rozmiešate cukor, privediete ho do varu a uvaríte pudingy podľa návodu na nich. Hotový puding odstavte zo sporáka a ešte horúci vmiešajte zmäknuté maslo. Potom krém prikryte utierkou alebo potravinovou fóliou a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
  2. Kým krém chladne, pracujte na cestíčku. Preosejte múku s práškom do pečiva a zašľahajte všetky vajcia. Zmes mierne osoľte a dobre ju spracujte, najlepšie v mixéri na strednej rýchlosti. Postupne za stáleho miešania pridávajte cukor, mlieko, olej, kakao a orechy. Hotové cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte 15-20 minút pri 180 °C.
  3. Medzitým rozdeľte vychladnutý krém na dve rovnaké časti. V jednej zmiešajte obyčajné salko a v druhej karamelové. Okrem toho vyšľahajte smotanu spolu so zahusťovadlom. Upečený koláč nechajte vychladnúť a potom naň navrstvite najprv krém s obyčajným salkom, potom krém s karamelovým salkom a nakoniec šľahačku.
  4. Hotový dezert vložte do chladničky aspoň na dve hodiny. Pred podávaním ho môžete ozdobiť strúhanými orechmi, kokosom alebo holandským kakaom. Dezert podávajte vychladený a spotrebujte ho do dvoch dní.
PRAJEME DOBRÚ CHUŤ!👌😋

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*