Zloženie:
Na cesto:
- 1 veľké vajce
- 60 g margarínu
- 250 g medu
- 1 balenie zmesi perníkového korenia
- 1,5-2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
- 500 g polohr.múky
Na krém:
- 8 PL kryštálového cukru
- 1 polievková lyžica krupice
- 1 l mlieka
- 2 lyžičky vanilkový cukor
- 3 dl smotany na šľahanie
Spôsob prípravy:
- Cesto vymiesime deň pred pečením! Deň pred prípravou cesta rozmrazte margarín a med. Perníkové korenie rozmiešajte v múke, potom pridajte vajce a nakoniec ho pomocou drevenej lyžice dôkladne premiešajte s rozpusteným margarínom.
- Ak je cesto trochu suché, môžete pridať trochu rozpusteného margarínu, a ak je veľmi lepkavé, môžete použiť múku, aby bolo lepšie! Zabaľte do potravinovej fólie a vložte do chladničky na noc.
- Na prípravu krému zmiešajte mlieko s krupicou a cukrom a za stáleho miešania varte. Nechajte vychladnúť. Medzitým vyšľahajte smotanu a jemne ju zmiešajte s mliečnou zmesou.
- Cesto rozvaľkajte na 4 rovnaké časti (hrubé 2 mm) a pečte ich pri teplote 200 °C do zlatista, so zapnutým ventilátorom a sledujte, aby sa neprepiekli. Krém opatrne rozotrite na vychladnuté pláty.
- Nechajte ho pár hodín odpočívať.
DOBRÚ CHUŤ!💕
Podeľte sa o tento recept aj s ostatnými na Facebooku.
Leave a Reply