Perníkové rezy, ktoré zmiznú rýchlo ako blesk!

Zloženie:
Na cesto:
  • 1 veľké vajce
  • 60 g margarínu
  • 250 g medu
  • 1 balenie zmesi perníkového korenia
  • 1,5-2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
  • 500 g polohr.múky
Na krém:
  • 8 PL kryštálového cukru
  • 1 polievková lyžica krupice
  • 1 l mlieka
  • 2 lyžičky vanilkový cukor
  • 3 dl smotany na šľahanie

Spôsob prípravy:
  1. Cesto vymiesime deň pred pečením! Deň pred prípravou cesta rozmrazte margarín a med. Perníkové korenie rozmiešajte v múke, potom pridajte vajce a nakoniec ho pomocou drevenej lyžice dôkladne premiešajte s rozpusteným margarínom.
  2. Ak je cesto trochu suché, môžete pridať trochu rozpusteného margarínu, a ak je veľmi lepkavé, môžete použiť múku, aby bolo lepšie! Zabaľte do potravinovej fólie a vložte do chladničky na noc.
  3. Na prípravu krému zmiešajte mlieko s krupicou a cukrom a za stáleho miešania varte. Nechajte vychladnúť. Medzitým vyšľahajte smotanu a jemne ju zmiešajte s mliečnou zmesou.
  4. Cesto rozvaľkajte na 4 rovnaké časti (hrubé 2 mm) a pečte ich pri teplote 200 °C do zlatista, so zapnutým ventilátorom a sledujte, aby sa neprepiekli. Krém opatrne rozotrite na vychladnuté pláty.
  5. Nechajte ho pár hodín odpočívať.
DOBRÚ CHUŤ!💕
Podeľte sa o tento recept aj s ostatnými na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*