Piškótový koláč s orechovým krémom je klasika, ktorú musíte urobiť aspoň raz za život.

Budeme potrebovať:
Na cesto
  • 8dkg kryštálového cukru
  • 10dkg mletých vlašských orechov
  • 10dkg rozdrvených piškót
  • 5 bielkov
  • 2 žĺtky
  • 1ČL prášku do pečiva
  • 1 PL slnečnicového oleja
Na krém
  • 3 žĺtky
  • 1 balíček vanilkového pudingu
  • 5 PL kryštálového cukru
  • 6 dl mlieka
  • 10g masla
  • 100ml práškového cukru
  • 300ml šľahačkovej smotany

Postup:
  1. Najprv si pripravíme krém. V 4 dl mlieka si uvaríme puding s cukrom. V miske si vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do peny, pridáme puding a za stáleho miešania pomaly prilievame aj zostávajúce mlieko. Prenesieme opäť na oheň a miešame pokým zmes celkom nezhustne. Potom odstavíme a necháme vychladnúť.
  2. Maslo a práškový cukor vyšľaháme do peny a pridáme k ochladenému pudingu. Vyšľaháme si hustú šľahačku a necháme ju zachladiť do chladničky.
  3. Teraz si pripravíme cesto. Bielka vyšľaháme s cukrom do tvrdej peny. V inej miske si zmiešame žĺtky a olej. Pridáme orechy, piškóty a prášok do pečiva a dobre premiešame. Potom pridáme aj bielka a premiešame už len varechou.
  4. Pekáč s veľkosťou približne 40×30 cm si vystelieme papierom na pečenie a vylejeme doň cesto. Dáme piecť na 8-10 minút do rúry predhriatej na 170 stupňov a potom necháme vychladnúť.
  5. Po vybratí z plechu si cesto prerežeme na polovicu, aby nám vznikli dve menšie časti. Na jednu časť cesta nanesieme krém a prikryjeme ho druhou časťou cesta. Navrch dáme šľahačku, ktorú ozdobíme čokoládovými hoblinami.
Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite sa o tento skvelý recept podeliť aj so svojimi priateľmi na Facebooku.

Written By
More from redakcia
3 druhy čaju, ktoré sú najlepšou prevenciou proti rakovine a infarktu.
Predĺžiť si život na maximum nebolo nikdy jednoduchšie. Uprednostnite tieto čaje, ktoré...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *