Omáčku začnite pripravovať zo zápražky, ktorú si spravte z múky a oleja, pridajte červenú mletú papriku a nakoniec zalejte paradajkový pretlak. Zamiešajte a zalejte cca 2-3 pohármi vody a osoľte. Čím viac vody pridáte, tým bude omáčky menej, pretože ryža ju absorbuje. Keď sa omáčka trochu zohreje, pridajte do nej naplnené papriky a mäsové guličky a varte. Postupne pridávajte po pohároch vodu, ale len toľko, aby bola omáčka stále hustá, nesmie sa z nej stať polievka. Papriky v omáčke varte približne hodinu, potom ochutnajte kúsok z mäsovej guľky a ak je ryža mäkká, omáčku dochuťte a odstavte. Pozor, pri varení plnenej papriky by ste obsah hrnca nemali miešať, inak sa vám môžu mäsové guľky rozpadnúť. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: nosalty.hu
Leave a Reply