- Premýšľate, čo pripraviť pre svoju rodinu na nedeľný obed? Alebo čakáte hostí a chceli by ste sa pred nimi blysnúť nejakým netradičným chutným jedlom?
- Tak či onak, vyskúšajte úžasné plnené kuracie prsia s lahodnou zeleninovou náplňou, obalené v chrumkavom strúhankovom cestíčku. Šťavnatý plátok mäsa ukrýva lahodnú zeleninovo-syrovú zmes, ktorej plnej chuti sa nedá odolať.
Prísady:
- ✗ 8 kuracích prsných filiet
- ✗ 250 g mrazenej zeleniny (hrášok, kukurica, fazuľa podľa chuti)
- ✗ 3 vajcia
- ✗ 150 g strúhaného syra
- ✗ 100 g masla
- ✗ 200 g strúhanky
- ✗ soľ a korenie
- ✗ hladká múka na obalenie
- ✗ olej na vyprážanie
Postup
- Zeleninovú zmes krátko povarte v malom množstve osolenej vody. V miske rozšľaháme dve vajcia, pridáme nastrúhaný syr, maslo a vychladnutú a scedenú zeleninu. Jemne premiešajte, aby sa zelenina nerozmixovala na kašu.
- Mäso nakrájame na širšie plátky, osolíme a okoreníme. Do stredu navrstvíme primerané množstvo plnky, plátok preložíme a zaistíme špáradlom. Obalíme v múke, rozšľahanom vajci a strúhanke. Smažíme na rozpálenom oleji dozlatista. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Náš tip
– pred podávaním nakrájajte mäso na šikmé plátky, aby ste zvýraznili farebnú plnku v mäse.
– zo zvyšnej plnky vytvarujte malé mäsové guľky, obalte ich vo zvyšnom vajci alebo len v strúhanke a vypražte na oleji.
– prebytočný tuk z vyprážaných kúskov odsajte papierovým obrúskom
Prajeme dobrú chuť a nezabudnite sa o recept podeliť aj s ostatnými.
Leave a Reply