Príprava:
Cesto: V mlieku rozpustím tuk, nechám vychladnúť, pridám cukor a rozmrvené droždie. Nechám napučať. Do múky pridám soľ a napučané droždie s mliekom. Vymiesím, zakryjem a na teplom mieste nechám nakysnúť.
Mak zmiešam s cukrom a zalejem horúcím mliekom. Keď vychladne pridám citrónovú kôru a šťavu.
Hotové nakysnuté cesto premiesím a rozdelím na dve časti. Obe časti vyváľkám na obdĺžník na takú hrúbku aké chcem mať koláče. (na to dávajte pozor že cesto ešte bude kysnúť). Natriem makovou plnkou, posypem višňami a zrolujem.
Koláče poukladám na plech vyložený papierom. Trošku ďalej od seba. Nechám nakysnúť. Vrch potieram so žĺtkom rozšľahaným v mlieku.
Plech vložím do studenej rúry, nastavím na 180 stupňov a upečiem do zlatohneda.
Leave a Reply