Vyrába sa len na vode, takže je skvelý pre ľudí, ktorí sa postia na vode.
Ingrediencie:
- 150 g cukru
- 180 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
- 1 vanilkový cukor
- 60 g mletých vlašských orechov, odložte si trochu bokom na posypanie
- 150 g džemu podľa vlastného výberu, odložte si trošku bokom na natretie
- 400 ml perlivej vody
Na omáčku:
- 40 g džemu podľa vlastného výberu
- 60 g mletých vlašských orechov
Postup:
- Pre pôstny koláč na vode s džemom vyhrejeme rúru na 175 C a plech vystelieme papierom na pečenie. Odložte bokom. Pridajte všetky prísady na koláč, ako je cukor, múku, prášok do pečiva a ďalšie prísady do veľkej misy a premiešajte, kým sa dobre nespoja.
- Keď budete mať cesto hotové, vylejeme ho do formy a pečieme 30-35 minút pri 175°C alebo kým jemne nezhnedne a zapichnuté špáradlo nevyjde čisté. Kým je koláč horúci, natrieme na vrch zvyšným džemom a potom posypeme zvyšnými mletými vlašskými orechmi.
Prajeme dobrú chuť.
Leave a Reply