Pôstny koláč s džemom je dezertom pre dni, keď chcete niečo veľmi jednoduché na prípravu, čo bude rýchlo hotové.

Vyrába sa len na vode, takže je skvelý pre ľudí, ktorí sa postia na vode.

Ingrediencie:

  • 150 g cukru
  • 180 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 1 vanilkový cukor
  • 60 g mletých vlašských orechov, odložte si trochu bokom na posypanie
  • 150 g džemu podľa vlastného výberu, odložte si trošku bokom na natretie
  • 400 ml perlivej vody

Na omáčku:

  • 40 g džemu podľa vlastného výberu
  • 60 g mletých vlašských orechov

Postup:

  1. Pre pôstny koláč na vode s džemom vyhrejeme rúru na 175 C a plech vystelieme papierom na pečenie. Odložte bokom. Pridajte všetky prísady na koláč, ako je cukor, múku, prášok do pečiva a ďalšie prísady do veľkej misy a premiešajte, kým sa dobre nespoja.
  2. Keď budete mať cesto hotové, vylejeme ho do formy a pečieme 30-35 minút pri 175°C alebo kým jemne nezhnedne a zapichnuté špáradlo nevyjde čisté. Kým je koláč horúci, natrieme na vrch zvyšným džemom a potom posypeme zvyšnými mletými vlašskými orechmi.

Prajeme dobrú chuť.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*