Potravina, ktorá bojuje s artritídou a rakovinou! 

Podľa lekárov je ananás ovocie bohaté na antioxidanty a vykazuje protirakovinové vlastnosti. Je obzvlášť prospešný pre ženy, pretože obsahuje látky, ktoré obnovujú elasticitu tkanív a vlákien pokožky, čo je viditeľné najmä na ženských prsiach, pretože rokmi strácajú svoj tvar.

Fajčenie, nadmerné pitie alkoholu a kávy môže problém zhoršiť, no ananás s ním dokáže urobiť „zázraky“ a výsledky sa dostavia okamžite. Okrem záležitostí… estetiky však ananás ponúka veľmi dôležité veci pre celkové zdravie tela:

Artritída

Pokiaľ ide o zdravotné prínosy, ananás je známy svojou schopnosťou znižovať zápaly kĺbov a svalov, najmä tie, ktoré sú spojené s artritídou, oslabujúcou chorobou, ktorá postihuje milióny ľudí na celom svete.

Obsahuje pomerne vzácny proteolytický enzým, nazývaný bromelaín, o ktorom je známe, že rozkladá komplexné proteíny a má výrazné protizápalové vlastnosti. V mnohých štúdiách sa ukázalo, že tento enzým znižuje príznaky a symptómy artritídy.

Rakovina

Ananás je priamo spojený s prevenciou rakoviny úst, hrdla a prsníka. Okrem množstva vitamínu C obsahuje ananás aj niekoľko ďalších antioxidantov, vrátane vitamínu A, betakaroténu, bromelaínu, rôznych flavonoidov a má vysoký obsah mangánu.

Ten je dôležitou súčasťou superoxiddismutázy, mimoriadne silného „nástroja“, ktorý bojuje proti voľným radikálom, ktoré sú spojené s mnohými typmi rakoviny.

Kosti

Hoci ananás nemá vysoký obsah vápnika, ktorý sa spája so zdravými kosťami, je bohatý na mangán, čo je ďalší stopový prvok nevyhnutný pre zdravie, rast a opravu kostí. Je typické, že jednou porciou ananásu získate viac ako 70% dennej potreby mangánu.

Oči

Ananás je prospešný aj pre váš zrak. V skutočnosti výskum ukázal priamu koreláciu medzi konzumáciou ananásu a zlepšením zdravia očí a prevenciou bežných chorôb súvisiacich s vekom.

Ukázalo sa, že najmä betakarotén pomáha predchádzať makulárnej degenerácii a bojovať proti nej.

Upozornenie: Okrem všetkých jeho zdravotných výhod je potrebné si uvedomiť, že pokiaľ ide o ananás, existuje niekoľko vecí. Bromelain v ananáse je známy enzým zmäkčujúci mäso, čo znamená, že uľahčuje trávenie tvrdých potravín.

Ale to môže tiež viesť k určitej citlivosti alebo citlivosti vašich pier, ďasien a jazyka, ak budete jesť príliš veľa ananásu. Bromelaín je silná chemická látka a pri predávkovaní môže spôsobiť zvracanie, hnačku, bolesti hlavy a nevoľnosť.

Okrem toho sa ukázalo, že bromelaín stimuluje menštruáciu.

Zdieľajte tento zaujímavý článok aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*