Potrebujeme:
Cesto:
- 1 balíček prášku do pečiva
- 100 g cukru
- 100 ml vody
- 200 ml oleja
- 2 lyžice kakaa
- 3 vajcia
- 150 g hladkej múky
Krém:
- cukor, rum,
- 2 tégliky kyslej smotany
- 2 tégliky nátierkového syr (mascarpone)
- 1 – 2 tégliky smotany na šľahanie
Na ozdobu:
- horká čokoláda
Postup:
- Vajcia si rozdelíme na bielka a žĺtka. Cukor, múku, kakao, prášok do pečiva, olej, vodu a žĺtky dôkladne zamiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka zapracujeme do základu cesta.
- Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov, kým cesto nie je upečené – otestujeme špáradlom. Upečený korpus necháme vychladnúť.
- Kyslú smotanu si zľahka našľaháme s nátierkovým syrom. Podľa chuti pridáme cukor, rum. Jednu až dve smotany ušľaháme s vanilkovým cukrom a opatrne vmiešame do krému. Krém natrieme na vychladený korpus a posypeme strúhanou čokoládou. Podávame vychladne.
Želáme vám dobrú chuť!
Leave a Reply