Pozor! Tento koláč je VYSOKO NÁVYKOVÝ – lahôdka, po ktorej si budete olizovať všetky prsty…

Potrebujeme:
Cesto:
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 100 g cukru
  • 100 ml vody
  • 200 ml oleja
  • 2 lyžice kakaa
  • 3 vajcia
  • 150 g hladkej múky
Krém:
  • cukor, rum,
  • 2 tégliky kyslej smotany
  • 2 tégliky nátierkového syr (mascarpone)
  • 1 – 2 tégliky smotany na šľahanie
Na ozdobu:
  • horká čokoláda

Postup:
  1. Vajcia si rozdelíme na bielka a žĺtka. Cukor, múku, kakao, prášok do pečiva, olej, vodu a žĺtky dôkladne zamiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka zapracujeme do základu cesta.
  2. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov, kým cesto nie je upečené – otestujeme špáradlom. Upečený korpus necháme vychladnúť.
  3. Kyslú smotanu si zľahka našľaháme s nátierkovým syrom. Podľa chuti pridáme cukor, rum. Jednu až dve smotany ušľaháme s vanilkovým cukrom a opatrne vmiešame do krému. Krém natrieme na vychladený korpus a posypeme strúhanou čokoládou. Podávame vychladne.
Želáme vám dobrú chuť!

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*