Pozor! Tento koláč je VYSOKO NÁVYKOVÝ – lahôdka, po ktorej si budete olizovať všetky prsty…

Potrebujeme:
Cesto:
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 100 g cukru
  • 100 ml vody
  • 200 ml oleja
  • 2 lyžice kakaa
  • 3 vajcia
  • 150 g hladkej múky
Krém:
  • cukor, rum,
  • 2 tégliky kyslej smotany
  • 2 tégliky nátierkového syr (mascarpone)
  • 1 – 2 tégliky smotany na šľahanie
Na ozdobu:
  • horká čokoláda

Postup:
  1. Vajcia si rozdelíme na bielka a žĺtka. Cukor, múku, kakao, prášok do pečiva, olej, vodu a žĺtky dôkladne zamiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka zapracujeme do základu cesta.
  2. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov, kým cesto nie je upečené – otestujeme špáradlom. Upečený korpus necháme vychladnúť.
  3. Kyslú smotanu si zľahka našľaháme s nátierkovým syrom. Podľa chuti pridáme cukor, rum. Jednu až dve smotany ušľaháme s vanilkovým cukrom a opatrne vmiešame do krému. Krém natrieme na vychladený korpus a posypeme strúhanou čokoládou. Podávame vychladne.
Želáme vám dobrú chuť!

 

Written By
More from Redakcia
Viete prečo by sa mala cibuľa dávať do mrazáka? Keď zistíte dôvod, začnete robiť tak aj vy…
Mraznička je neoddeliteľnou súčasťou domácností, pretože je skvelým pomocníkom, keď je potreba...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *