Pre milovníkov nepečených receptov: Krémová gaštanová torta!

  • Gaštanový krém robí túto tortu úžasnou, ktorú odporúčame milovníkom lahôdok!
Ingrediencie / 6 porcií
  • 50 dkg sušienky rozdrvené
  • 15 dkg masla
  • 3 lyžice nesladeného kakaového prášku
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 2,5 dl čiernej kávy
  • 1 ČL masla (na vymastenie formy)
Na náplň
  • 50 dkg gaštanovej hmoty (kandizovaná)
  • 0,5 dl rumu (alebo rumovej arómy)
  • 5 dl šľahačky (sladenej)
  • 20 g želatíny
  • 1,5 dl ovocnej šťavy (na želatínu)
Na ozdobu
  • 15 dkg červených ríbezlí (alebo čučoriedok, marhuľovej zaváraniny)
  • 5 lyžíc čokoládových hoblín

Príprava
  1. Suroviny na základ zmiešame v miske.
  2. Uhlaďte do maslom vymastenej tortovej formy tak, aby sa zmes dostala do kruhu po stranách formy.
  3. Želatínu povaríme, kým trochu nevychladne, smotanu vyšľaháme do tuhej peny. (Dva poháre vody si odložíme na ozdobu.)
  4. Pomocou nízkej rýchlosti kuchynského robota pridajte gaštanovú hmotu do krému.
  5. Podľa chuti prilejeme rum, 4-5 polievkových lyžíc práškového cukru, potom natenko pridáme uvarenú želatínu.
  6. Hotový krém uhladíme do tortového základu.
  7. Šľahačku odtlačíme hviezdičkou, ozdobíme ovocím a čokoládovými hoblinkami.
  8. Dáme do chladničky na 2-3 hodiny, aby sa dalo krájať.
  9. Dá sa pripraviť aj deň vopred.
Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*