Takúto nádheru môžete mať aj na vašom stole. Stačí, keď sa naučíte svieži Red Velvet korpus. Pokiaľ chcete kakaový, tak jednoducho vynechajte červené farbivo a nechajte len kakao. Zdobenie vytvoríte pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špicou.
Na tortovú formu s priemerom 18 cm.
Potrebujeme:
180 g zmäknutého masla
1 lyžičku červeného potravinárskeho farbiva – pre ešte sýtejší odtieň 1 a ½ až 2 lyžičky
210 g kryštálového cukru
4 vajcia
375 g hladkej múky
30 g kakaa
1 a 1/2 lyžičky soli
360 ml cmaru
2 lyžičky vínneho octu
2 lyžičky sódy bikarbóny
Postup:
Najskôr si pripravíme cesto. Maslo s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Po jednom zašľaháme vajíčka. V cmare si rozmiešame farbivo a múku.Múku, kakao a soľ preosejeme. Postupne k maslovej zmesi striedavo pridávame suché prísady a zafarbený cmar. V octom rozmiešame sódu. Keď zmes napení, ručne vmiešame do cesta. Cesto rovnomerne rozdelíme do 2 foriem vyložených papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 ° C približne 30 minút.
Recepty na krém nájdete na druhej stránke >
Leave a Reply