Pripálila som panvicu a nemohla som ju vyčistiť. Našla som však spôsob, ktorý na 100 % funguje a panvica je ako nová!

Zásobu prášku do pečiva má dnes doma snáď každá gazdinka. Bezfosfátový prášok do pečiva obsahuje vínny kameň, ktorý dokáže odstrániť hŕbu zašlých nečistôt a najšikovnejší je pri odstraňovaní pripálených jedál, panvíc a hrncov.

Potrebujete
  • Bezfosfátový prášok do pečiva (kúpite v DM drogérii)
  • hubku
  • teplú vodu
Postup
  1. Najskôr odstráňte zvyšky jedla a zalejte hrniec / panvicu teplou vodou. Pridajte prášok do pečiva a zohrievajte na miernom ohni. Počkajte, až dôjde k varu a nechajte bublať po dobu 10 minút.
  2. Vypnite a nechajte vychladnúť.
  3. Pomocou hrubšie hubky potom ľahko odstránite pripálenú špinu. Riad bude zase krásne čisté a lesklé.

Tip: Na čierne dno hrncov (od sporáka) použite ešte jeden prášok do pečiva a vydrhnite nasucho.

Zdieľajte článok aj so svojmi priateľmi a rodinou. 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*